Ekonomi

Türkiye’deki KOBİ ve girişimciler, BiTıklaİhracat programı ile dünyaya açılacak

Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’de gerçekleştirilen 2. E-Ticaret Zirvesi’nde, online satış ve e-ihracat alanında KOBİ ve girişimcileri desteklemeyi hedefleyen BiTıklaİhracat programı duyuruldu. T.C. Ticaret Bakanlığı destekleri ile Amazon Türkiye, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), PwC Türkiye ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) iş birliğiyle hayata geçirilen BiTıklaİhracat programı, bu alanda faaliyet gösteren Türk girişimcilerinin kişiye ve sektöre özel bilgilerinin artırılmasını amaçlayan çok yönlü ve çok paydaşlı bir eğitim ve danışmanlık programı olmasıyla dikkat çekiyor.

Türkiye’deki KOBİ ve girişimcilere, e-ihracat alanında ulaşılabilir eğitim ve danışmanlık hizmetleri

E-ihracat yapan veya yapmayı planlayan KOBİ’ler, girişimciler ve bu alanda kendini geliştirmek isteyen herkesin katılımına açık ve ücretsiz olan BiTıklaİhracat programı; çevrimiçi video eğitim modülleri, çevrimiçi ve yüz yüze canlı etkinlikler, danışmanlık hizmetleri ve e-ihracata dair güncel bilgi ve haberleri aktaran bir haber merkezi olmak üzere dört ana bacağa sahip. https://bitiklaihracat.com/ adresinden ulaşılabilen çevrimiçi video eğitim modüllerinde yer alan videolarda, e-ticaret ve e-ihracata dair bilinmesi gereken tüm konular kapsamlı bir müfredat ile sunuluyor.

BiTıklaİhracat programı, çevrimiçi video eğitim modüllerine ek olarak kapasite geliştirme sürecini canlı etkinliklerle de destekliyor. E-ticaret ve e-ihracatın farklı alanlarından uzman profesyoneller ile kamu personelleri, hem fiziksel konferans etkinlikleri hem de webinarlarda girişimcilerle bir araya geliyor. Girişimci ve KOBİ’leri yıl boyunca hedef ihracat pazarı-sektör eşleşmelerine göre e-ihracat bilgilendirme seminerleri, e-ticaret uzmanlarıyla farklı konu başlıklarında soru-cevap webinarları, ilham verici sohbetlere ev sahipliği yapacak konferanslar gibi etkinlikler bekliyor.

Alanında uzman kişiler tarafından sunulan eğitim içerikleri ve etkinliklerin yanı sıra KOBİ ve girişimciler, vergi, gümrük ve maliye süreçlerinde uzman avukat ve danışmanlardan ücretsiz çevrimiçi danışmanlık desteği alma fırsatına da sahip oluyor. Çevrimiçi eğitimlerin belirli bir bölümünü tamamlamış katılımcılar, e-ihracata dair spesifik sorunlarının çözülmesine katkı sağlamak üzere diledikleri konuda birebir ücretsiz danışmanlık desteği alabiliyor.

T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bakanlık olarak Amazon’un bir pazaryeri olarak ülkemiz e-ihracatı için yarattığı fırsatları yakından takip etmekteyiz. İhracatçılarımızı diğer ülke Amazon platformlarına entegre etmekle son derece büyük bir pazarı ihracatımıza açmış olacağımızı düşünüyoruz. Böyle bir entegrasyonun ilk adımı olarak ise ihracatçılarımızın Amazon’u tanıması ve Amazon’un ticari ve lojistik süreçlerine hâkim olması gerektiğine inanıyoruz. Bu bağlamda BiTıklaİhracat Programını önemsiyoruz ve ihracatçımıza gerekli eğitim içeriklerinin bu program vasıtayla sağlanmasından memnuniyet duyuyoruz.”

Amazon Türkiye Kurumsal Strateji ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Atilla Yerlikaya ise, “2019 yılında TOBB ve Boğaziçi Üniversitesi iş birliğiyle, Türk firmalarının Amazon’un Avrupa’daki pazaryerleri üzerinden tüm AB ülkelerine e-ihracat yapmalarını destekleyen BiTıklaAvrupa programını hayata geçirmiş ve pek çok KOBİ’nin işlerini büyütmelerine katkı sağlamıştık. Bu programdan elde ettiğimiz kazanımlarla oluşturduğumuz yeni ve daha kapsamlı BiTıklaİhracat programı ile, diğer paydaşlaırmızla birlikte Türkiye’deki KOBİ ve girişimcilerin başarılarına destek olmaya devam edeceğimiz için çok mutluyuz” dedi.

E-ihracat ile dünyaya açılmak isteyen tüm KOBİ ve girişimcilerin katılımına açık ve ücretsiz olan BiTıklaİhracat programına kayıt ve detaylı bilgi için https://bitiklaihracat.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.
Başa dön tuşu
canlı casino siteleri
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -