Ekonomi

Sütaş’ın entegre iş modeline ‘sürdürülebilir’ ödül

BURSA (İGFA) – Sürdürülebilirlik alanındaki en prestijli ödüllerden olan ve Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından bu yıl 10’uncu kez verilen Sürdürülebilir İş Ödülleri’nin kazananları törenle açıklandı. Sütçülükte uzmanlaşıp büyürken “Çiftlikten Sofralara” entegre iş modelini benimseyen Sütaş, “tedarik zinciri yönetimi” kategorisinde Sürdürülebilir İş Ödülü’ne layık görüldü.

Ekonomik, sosyal ve çevresel konularda başarılı sürdürülebilir iş modellerini ödüllendirmeyi ve geniş kitlelerle paylaşmayı hedefleyen Sürdürülebilir İş Ödülleri töreni, 17 Ekim Salı akşamı İstanbul’da yapıldı. Törende; enerji, atık, su ve tedarik zinciri yönetiminden sürdürülebilirlik inovasyonuna, kadının güçlendirilmesinden dayanıklı toplum gelişimine kadar uzanan 16 ayrı kategoride ödül verildi.

“ÇİFTLİKTEN SOFRALARA İŞ MODELİ TEDARİK GÜVENCESİ SAĞLIYOR”

48 yıldır sadece sütçülüğe odaklanan Sütaş, doğal lezzetlerinin güvencesini oluşturan, döngüselliği esas alan ve kullandığı doğal kaynakları geri dönüştürebilen “Çiftlikten Sofralara” iş modeli ile tedarik zinciri yönetimi kategorisinde ödülün sahibi oldu.

“Çiftlikten Sofralara” iş modelinin ödüle layık görülmesinden büyük gurur duyduklarını belirten Sütaş Yönetim Kurulu Üyesi ve Sürdürülebilirlik Komitesi Başkanı Duygu Yılmaz, “Bu iş modeli ile faaliyet gösteren dört entegre tesisimizle Türkiye’nin dört bir yanındayız. İneklerin beslendiği yemden, sofralara ulaşan süt ve süt ürünlerine kadar olan tüm süreci, tam bir tedarik zinciri entegrasyonu ile yönetmemize imkân veren “Çiftlikten Sofralara” iş modelimizle çalışıyoruz. Sürdürülebilirlik ve döngüselliği esas alan bu model, aynı zamanda tüketicilerimizin doğallık ve güvenilir gıda beklentilerini de en iyi şekilde karşılamamıza olanak sağlıyor” dedi.

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.
Başa dön tuşu