Gündem

Çinliler, evlerinin çatısını güneş panelleriyle kaplıyor

Sektör verilerine göre, Çin’in yeni eklenen kurulu ev tipi fotovoltaik kapasitesi, ülkenin karbon emisyonlarını azaltma ve yeşil kalkınmayı teşvik etme teklifinin ortasında 2021’de yüzde 113 arttı. China International Capital Corporation’ın (CICC) bir raporuna göre, kapasite geçen yıl 21.6 gigawatt artarak 18 gigawattlık piyasa beklentilerini aştı ve art arda üç yıl boyunca yüzde 100 civarında bir büyüme bildirdi.

Hanehalkı fotovoltaik kapasitesi, 2021’de Çin’in yeni eklenen kurulu fotovoltaik kapasitesinin yüzde 41’ini oluşturuyor ve bu da talepteki güçlü büyümeye işaret ediyor. CICC, sektörün hızlı genişlemesini düşük inşaat eşiği, bol çatı kaynakları ve ayrıca iyileştirilmiş bir pazar konsantrasyonu ve iş modeli gibi faktörlere bağladı.

Fotovoltaik modüllerin fiyatlarının düşürülmesi, sektörün 2022’de yüzde 50 civarında büyümesini ve 2023’ten 2025’e kadar olan dönemde yaklaşık yüzde 30’luk bir büyüme kaydetmesini bekleyen şirket, gelecekte potansiyel pazarı canlandıracağını söyledi.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.
Başa dön tuşu
canlı casino siteleri
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -