Gündem

Çin’de yazılım ve internet sektörü, 2021’de kar rekoru kırdı

Endüstri ve Enformasyon Teknolojisi Bakanlığı (MITT) tarafından yapılan açıklamaya göre, Çin’in yazılım ve enformasyon teknolojisi sektörü 2021 yılında güvenilir bir büyüme hızı sürdürdü. Sektör, gelir ve karındaki istikrarlı artışa devam etti.

Spesifik olarak, bilgi teknolojisi hizmetleri geçen yıl hızlı bir büyüme kaydetti ve gelir yıllık yüzde 20 artışla 6 trilyon yuanın üzerine çıktı. Yazılım sektörünün birleşik karı, geçen yıl yıllık yüzde 7,6 artışla yaklaşık 1,19 trilyon yuana yükseldi. MIIT verilerine göre, 2021’de Çin’in yazılım ihracatı yıllık yüzde 8,8 artışla 52,1 milyar dolara ulaştı.

Öte yandan bakanlık, ülkedeki internet sektörüne dair verileri de açıkladı. Buna göre, geçen yıl ülkedeki büyük internet ve ilgili hizmet şirketlerinin ticari gelirleri, yıllık yüzde 21.2 artışla yaklaşık 1.55 trilyon yuan (yaklaşık 243.15 milyar dolar) oldu.

Büyük internet ve ilgili hizmet şirketleri, yıllık yüzde 13,3 artış kaydederek toplam 132 milyar yuan kar elde etti. Büyük internet ve ilgili hizmet şirketlerinde araştırma ve geliştirme harcamaları da yıllık yüzde 5 artışla 75.42 milyar yuana yükseldi. MIIT istatistikleri, internet hizmetlerinden bir önceki yıl 5 milyon yuanın üzerinde yıllık geliri olan işletmeleri kapsıyor. 

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.
Başa dön tuşu
canlı casino siteleri
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -